Çok değerli İSG-SİS® kullanıcılarımız merhaba,
Bildiğiniz üzere her işletmeye özel olarak yapılandırılmış ve iş sağlığı ve güvenliği çevre süreçlerini işletme içinde yönetebilmesine imkan sunulan sistem içerisinde geri bildirimlerin tek bir elden toplanabilmesi ve "Söz Uçar Yazı Kalır" felsefesi ile sizlerden gelen hiç bir geri bildirimi atlamamak ve hepsinin üzerine detaylı şekilde eğilebilmek için kurgulamış olduğumuz www.isgsisdestek.com teknik destek sistemimiz ile ilgili bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz.
İSG-SİS® TEKNİK DESTEK SİSTEMİ NEDİR?
İSG-SİS® kullanımınız ile tüm ekran hataları, merak ettikleriniz, yardım, yeni proje önerisi vb. konuları bize iletebildiğiniz ve raporlayabildiğiniz bir sistemdir.
TEKNİK DESTEK SİSTEMİNE HER İSG-SİS® KULLANICISI GİREBİLİR Mİ?
Hayır, teknik destek sistemine sadece işletmenize isgsis hesabı oluşturulduğunda "İSG-SİS® PROJE YÖNETİCİSİ" kim ise o kişi giriş yapabilir.
Aynı bildirimlerin aynı işletme içindeki isgsis kullanıcıları tarafında defalarca ve mükerrer olmasını önlemek amacı ile, sizlerden gelebilecek tüm geri bildirimler isgsis proje yöneticinize yapılır tarafınızdan.
isgsis proje yöneticisi kendisine tahsis edilen isgsis teknik destek hattı kullanıcı bilgileri ile sisteme giriş yapar ve filtre edilmiş, tek bir elden çıkacak şekilde bildirimleri sisteme girer.
Bildirimler isgsis teknik ekibi tarafından çözümlendikten sonra sonuçlar isgsis proje yöneticisi tarafından kendi işletmesi içindeki isgsis kullanıcıları ile paylaşılır.
İŞLETMENİZ İÇİN OLUŞTURULAN WHATSAPP İSG-SİS® GRUPLARINDAN TEKNİK DESTEK VERİLMEKTE MİDİR?
Hayır, ilgili gruplar isgsis yöneticileri tarafından işletmeniz içindeki isgsis kullanıcılarına hızlı erişim ve isgsis duyuruları için kullanılmaktadır.
Whatsapp grup açıklaması;
İşletmenizle alakalı İSGÇ sistemi yönetiminde kullanılan isgsis yazılımının kullanım süreçlerinin daha hızlı ilerlemesi için kurulmuş bir gruptur. Öte yandan sistem teknik desteği ile ilgili bildirimler bu grup üzerinden değil, yine www.isgsisdestek.com sitesi üzerinden alınmaya devam edilecektir isgsis proje yönetici eli ile.
- İşletme içindeki tüm isgsis kullanıcılarını ayrı ayrı bilgilendirmemek, toplu olarak bilgilendirmek,
- İSG-SİS® ile ilgili acil konularda daha hızlı aksiyon almak ve duyurmak,
- Gelişme & duyuruları hızlıca yapmak
Grup Yasak & Kuralları Bknz; İSG-SİS® Kurallar
İŞLETMEMDEKİ İSG-SİS® PROJE YÖNETİCİSİ KİMDİR?
Ortak sağlık güvenlik birimlerinde, OSGB Sorumlu Müdürü veya OSGB İşverenidir.
İş sağlığı ve güvenliği birimlerinde yani işletmelerde İSGÇ yöneticisi veya, İşletme Sorumlu Müdürü veya İSGÇ ekibi içerisinden seçilmiş görevlendirilmiş İSG Profesyoneli (İGU veya İYH veya DSP)
İSG-SİS® İLE İLGİLİ BİLDİRİMLERİMİ İLK ÖNCE İŞLETMEMDEKİ İSG-SİS® PROJE YÖNETİCİSİNE Mİ YAPMALIYIM?
Evet
BİLİDİRİMLERİMİN SONUCUNU NASIL ÖĞRENECEĞİM?
Eğer isgsis proje yöneticinize bildirim iletmiş iseniz ve kendisi isgsis teknik destek hattından bu bildirimi iletmiş ise, bildirimin her aşamasında isgsis proje yöneticisine an ve an bilgilendirme e-posta mesajı gönderilir sistem içinden. Her aşamadan bilgisi olur. Sonuçta bildirim çözümlendiğinde yine sonuçtan haberi olur. Kendisi bu sonuçları size iletmekle mükelleftir. Sizler de sonuçları kendisinden sorgulayabilirsiniz.
BİLDİRİMLERİ İSG-SİS® SOSYAL MEDYA HESAPLARI ÜZERİNDEN VEYA DİĞER İSG-SİS® YÖNETİCİLERİNE YAPSAK OLUR MU?
Hayır, sizlere kesintisiz destek verebilmemiz için bildirimlerin destek sistemi üzerinden tarafınızdan yapılması şarttır. Aksi durumda yapılan bildirimler destek sisteminde olmadığı için, çözüm üretmek teknik anlamda mümkün değildir.
BİLDİRİMLERİ DESTEK SİSTEMİ ÜZERİNDEN YAPMASAK, E-POSTA İLE YAPSAK OLUR MU?
Hayır, sizlere kesintisiz destek verebilmemiz için bildirimlerin destek sistemi üzerinden tarafınızdan yapılması şarttır. Aksi durumda e-posta ile yapılan bildirimler destek sisteminde olmadığı için, çözüm üretmek teknik anlamda mümkün değildir.
TEKNİK BİLDİRİM SİSTEMİNDEN BİLDİRİMİMİZİN AŞAMALARININ E-POSTA OLARAK İSGSİS PROJE YÖNETİCİSİNE GİTTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİNİZ. BU GELEN E-POSTA MESAJLARINA CEVAP YAZABİLİR MİYİZ?
Hayır, bu bilgilendirme mesajları destek sistemi alt yapısı tarafından otomatik gönderilmektedir. Bu mesajlara verilecek bir cevap destek sistemine düşmez. Cevap yazsam, bilgi girme vb. ihtiyacınız olduğunda, ilgili e-posta mesajı içindeki bildirim bağlantısını tıklayarak destek sistemi içindeki bildirim sayfanıza ve ilgili bildirime ulaşabilirsiniz. Tüm yazmak istediklerinizi bildirimin ilgili yerlerine yazabilirsiniz.
İSG-SİS® PROJE YÖNETİCİSİ TEKNİK DESTEK SİSTEMİNDE BİLDİRİM OLUŞTURDUKTAN SONRA HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?
Yazılım yaşam döngüsü, (Software Development Life Cycle SDLC) olarak global standartları çerçevesinde ilerliyoruz bir bildirimi ele alma ve çözümleme süreçlerinde şöyle ki,
Kullandığımız modeller içinde en ağırlıklı model SCRUM modelidir.
İSG-SİS® SCRUM modelinde bildirimler isgsis proje yöneticisi tarafından bildirilerek açıldıktan sonra şu aşamalardan geçer;
1- İnceleme ve Değerlendirme
Bu aşamada bildirim açıldıktan sonra ilk 3 gün içerisinde bildirim, bildirim inceleme ekibimiz tarafından incelenir. Bu aşamada bildirim rengi PEMBE olur. Sistem içinde ilgili durum var mı yok mu kontrol edilir. Gerek görüldüğünde bildiriciden ek bilgi talep edilir. Ek bilgi talep edilirse bu aşamada bildirim rengi EFLATUN olur.
Bu aşamada bildiriciden cevap gelinceye kadar beklenir. Cevap verilmeyen bildirimler bir sonraki aşamaya doğal olarak geçemez. Bu nedenle bu kısım önemlidir.
Önemli Not: İş sağlığı ve güvenliği ile alakalı olmayan tüm konular değerlendirmeye alınmadan direkt reddedilir. Reddedilen konuda aynı içerikle yeniden bildirim açılmaması rica olunur.
Yine sistemimiz doğasına hiçbir şekilde teknik olarak uygun olmayan, teknik olarak gerçekleşmesi mümkün olmayan konular da dikkate alınmamaktadır.
2- Teknik Onaylama Kabul veya Ret
İlgili inceleme, değerlendirme yapıldıktan sonra ve eğer ek bilgi talebi de eksiksiz şekilde alınmış ise bildirim kabul görür veya reddedilir. Reddedilme durumunda neden reddedildiği teknik olarak bildiriciye açıklanır.
Kabul görme durumunda ise ilgili bildirim KAVUNİÇİ rengini alır. Bu aşamada ilgili bildirim, diğer işletmelerin bildirimlerine göre öncelik sıralamasında yer edilir.
İlgili bildirimler teknik ekip yöneticisi tarafından öncelik sıralaması esnasında işletmeye göre ayrıcalık yapmaz, yapamaz. Konun sistem açısından önem, süreç vb. birçok niteliğe göre değerlendirilir.
Planning
3- Teknik Doğrulama ve Atama (Görevlendirme), Planlama
Kabul gören bildirim teknik birim yöneticisi tarafından doğrulanır. Bu aşamada bildirim SARI renk olur.
Bildiricilerden gelen onlarca bildirim teknik birim yöneticisi tarafından tek tek teknik ekip içinde ilgili birime atanır. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
Analysis and Design
4- Analiz, Tasarım ve Projelendirme
Teknik ekip ilgilisi bildirimi atama yapıldıktan sonra en erken 3 gün içerisinde inceler. İş planı içerisine alır. Mockup çizimler yapılır. Tasarım ve projelendirme süreçleri içerisinde diğer ilgili tüm birimler ile yoğun bir çalışma yapılır. Tasarım ve projelendirme süreçleri içeriğe ve yapılacak işe göre farklı sürelerde tamamlanabilmektedir. Bu süreler en az 7 gün ila 6 ay arasında değişebilmektedir. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
Implementation
5- Kodlama
Tasarım ve projelendirmesi tamamlanan konuların kodlama işlemine geçilir. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
6- Uygulama
Kodlaması tamamlanan çalışmalar ön sisteme yüklenir. Uygulamalar çalıştırılır. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
Maintenance (Develepor Server)
7- Ön Test Aşaması ve Bakım (Geliştirme Sunucusu Üzerinde)
Uygulamanın çalışmasıyla beraber ilk testler yapılır. Herhangi bir hata yok ise son test aşamasına geçilir. Hata var ise ilgili düzeltme çalışmaları yapıldıktan sonra diğer aşamaya geçilir. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
Maintenance (Prod Server)
8- Yayına Alma, Son Test, ve İzleme (Canlı Sunucusu Üzerinde)
Ön testleri tamamlanan çalışmalar canlı sunucuya yüklenir ve son testleri yapılarak devreye alınır. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
9- Bildirim Çözümleme
Bu aşamada bildirim teknik ekip sorumlusu tarafından çözümlenerek süreç tamamlanır. Bu aşamada bildirim rengi YEŞİL olur.
10- Bildirici Kontrol ve Kapatma
Bildirici çözümlenen bildirimle alakalı konuyu test eder kullanır ve bildirimi kapatır. Bu aşamada bildirim rengi GRİ olur.
Bildirim ile alakalı fikir alışverişinde bulunulmak istenirse bildirici tarafından bu bildirime cevap yazılabilir veya yeni bir bildirim açılarak soru sorulabilir.
Önemli Not: Bildirimleriniz YEŞİL renge dönüştükten sonra en yakın zamanda kontrollerinizi yapıp bildirimi kapatmanız rica olunur.
Çözümlenmiş ancak kapatılmamış bildirimler, teknik ekip istatistiklerini olumsuz olarak etkilemektedir.
Çözümlenmiş bildirim 15 (on beş) gün içerisinde bildirici tarafından kapatılmamış ise, isgsis.com destek ekibi tarafından önce bildiriciye kapatma işlemi için hatırlatma yapılır. Yine kapatılmaz ise bildirim teknik ekip tarafından kapatılır.
BİLDİRİM SONUÇLARINI İSG-SİS® PROJE YÖNETİCİSİ Mİ KONTROL EDER?
Evet, bildirimler isgsis teknik ekibi tarafından çözümlendikten sonra, isgsis proje yöneticisi ekran üzerinde sistemde gerek kendisinin yaptığı gerekse kendisine bildirimi ileten diğer isgsis kullanıcılarında geri gelecek bilgiye göre, bildirimi kapatır.
İSG-SİS® PROJE YÖNETİCİSİ BİLDİRİM OLUŞTURUKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?
1- Bildirimi ilgili firmada isgsis.com üzerinden hesap oluşturduğumuz kişiler dışında kullanıcı adınızı ve şifrenizi bir başkasına vererek bildirim açılmamasına özen göstermenizi rica ederiz. E-posta adresi kimin üzerine kayıtlı ise ilgili isgsis proje yöneticisinin bildirimleri açması, takip etmesi ve kapatması daha sağlıklı olmaktadır. Aksi bir durum aynı bildirimlerin mükerrer açılmasına veya devam eden bir projeden habersiz şekilde benzer konularda bildirim açılmasına imkân verebilmektedir.
2- Bildirimlerinizi ilgili kategorilerde açmaya özen gösteriniz.
3- Bildirim açarken işaret etmek istediğiniz noktayı detaylı olarak tarif ediniz. 3 ana konuyu başlığa yazmayı unutmayınız.
bsp; 1-İşlem, 2-Sayfa, liste/ekran veya kart, 3-Sekme/yer;
Örnek 1: Risk değerlendirme (1) listesinde (2) …….yerinde(3)
Örnek 2: Risk değerlendirme (1) kartında (2) imza sorumluları sekmesinde (3) göster düğmesi tıklandığında açılan pencere içinde
Bu yer tarifini dilerseniz özet (başlık) kısmında dilerseniz açıklama kısmında dile getirebilirsiniz.
4- En az kırmızı renkli yıldız simgesi * olan 3 yeri doldurunuz. Kategori, özet, açıklama. Ayrıca "Profil Seç" bölümünü de seçiniz veya doldurunuz.
5- Resim veya dosya ekleme ihtiyacı var ise ekleyiniz. Bildirimleri bilgisayarınızdan ekran görüntüsü alarak ve bu görüntüyü bildirime ekleyerek yapınız.
6- Bildiriminizi olabildiğince detaylı anlatınız. İfade etmek istediğinizi örnekler ile açıklayıcı olarak aktarınız.
7- Bildirimler 5 ana gruba ayrılmaktadır.
a) Hata Bildirimi; Sistemi kullanım sırasında karşılaşılan sayfa, işlem, sorgu hatalarının bildirimi
Önemsiz hata
Metin düzenleme
İnce ayar
Küçük hata
Büyük hata
Çökme
Kilitlenme
b) Öneri; 4 gruba ayrılır ****
Yeni proje önerisi; Mevcut yapıda olmayan işlev, fonksiyon vb. konuların hayata geçirilmesi için önerilen
Ek ilave proje önerisi; Mevcut yapıda olan, işlev, fonksiyon vb. artırılmasına yönelik konuların hayata geçirilmesi için önerilen
Yeni özellik önerisi: Mevcut yapıya eklenmesi önerilen
Ek ilave özellik önerisi; Mevcut yapı üzerindeki özelliğin geliştirilmesi, ilave edilmesi önerilen
c) Soru; Sistem ile alakalı soruların sorulması
d) Yardım; Kullanım ile alakalı yardım konuları
e) Görüş Belirtme; Mevcut yapı üzerinde fikir ve görüşlerin belirtilmesi
Bildirimlerin bu grupların içeriklerine özgü açılmasında yarar vardır.
Hata ve arızaların giderilmesi dışında hiç bir konu için özellikle ÖNERİ gurubu için, isgsis yönetimi herhangi bir süre veya taahhüt vermez, vermemektedir.
Bu gruptaki konuların hayata geçirilmesi veya geçirilmemesi tamamen isgsis yönetimi inisiyatifindedir.
İlgili öneri İSG-SİS® yönetimi tarafından uygun görülüp işleme alındığında da herhangi bir süre, taahhüt vermez, vermemektedir. Zira yazılımın geliştirmenin doğasına aykırıdır.
isgsis teknik ekibi mümkün olan en uygun süre içerisinde çalışmalarını gerçekleştirir.
İSG-SİS® proje yöneticisi, sistemin genel akışını bozacak, diğer işletmelerdeki isgsis kullanıcılarının genel kullanım alışkanlıklarını etkileyecek, bozacak önerilerde bulunamaz.
Sabır gösterip okuduğunuz için çok teşekkür ederiz.
Teknik ekibimiz dahil tüm ekiplerimizle beraber sizlere daha iyisini, daha kalitelisini, daha işlevselini sunmak adına sürekli çalışıyoruz.
İSG-SİS® yönetimi olarak, İSG-SİS® ailesi içinde bulunan tüm kullanıcılarımızın görüş, düşünce, fikir ve deneyimlerine çok önem veriyoruz.
Sizlerden gelen tüm geri bildirimler bizler için çok önemli ve her noktasına çok değer veriyoruz. En ince ayrıntıyı özenle değerlendiriyoruz.
İSG-SİS® sizlerle değerleniyor, sizlerle gelişiyor, sizlere sürdürülebilir ve geliştirilebilir özelliklerini güçlendiriyor.
Önemli Not:
İSG-SİS® Destek Hesabı'na giriş bilgileriniz ve İSG-SİS® 'e giriş bilgileriniz farklıdır. Lütfen karıştırmayınız. Birinin bilgileri ile diğerine giremezsiniz.
www.isgsisdestek.com giriş bilgileriniz isgsis.com dan farklıdır isgsis.com 'a kendi kullanıcı adınız ve kendi ürettiğiniz isgsis.com şifresi ile girerken, isgsisdestek.com daki kullanıcı adınız size daha önceden tarafımızdan bildirilen kullanıcı adıdır. Şifreniz ise bu site için oluşturduğunuz kendi isgsisdestek.com şifresidir. (İkisi çok karıştırılıyor)
Her iki site için de giriş şifrenizi isgsis proje yöneticisi olarak aynı yapmış da olabilirsiniz farklı yapmış da olabilirsiniz. Hangi sitede olursanız olun şifrenizi unutmanız durumunda veya yenilemek istemeniz durumunda "şifremi unuttum" bölümlerinden ilerleyebilirsiniz.
Destek hesabından açtığınız bildirimleriniz destek sistemi içindeki diğer OSGB veya İSGB firmaları tarafından görülmez, görülemez. Tüm hesap işletmenize özeldir.
Kullanıcı Adı: ****
isgsis teknik destek kullanıcı hesabı her işletme için tek hesaptır.
Kullanıcı adı isgsis yönetimi tarafından işletme hesabınız yapılandırılırken oluşturulur ve isgsis proje yöneticisine bildirilir.
Örnek kullanıcı adı: teknoyatirim
Şifre: **
Şifreyi, ana sayfadan [ Şifrenizi mi unuttunuz? ] bağlantısını tıklayarak açılan sayfada buraya kayıtlı e-posta adresinizi ve yukarıda yazılı olan kullanıcı adınızı yazarak gönder düğmesine tıkladığınızda e-postanıza gelen/gelecek olan yeni şifre oluşturma linkine tıklayarak siz oluşturuyorsunuz.
Teknik destek sistemindeki kayıtlı e-posta adresi isgsis proje yöneticisinin e-posta adresidir ve kurulum aşamasında isgsis yönetimi tarafından sisteme girilir.
İş kazasız, meslek hastalıksız, sağlıklı, güvenli, mutlu çalışma günleri dileriz.
Sevgi ve saygılarımızla,
İSG-SİS® Teknik Ekibi ve Yönetimi
Duyuru
Bildirimler isgsis.com bildiricisi tarafından açıldıktan sonra şu aşamalardan geçer;
1- İnceleme ve Değerlendirme
Bu aşamada bildirim açıldıktan sonra ilk 3 gün içerisinde bildirim, bildirim inceleme ekibimiz tarafından incelenir. Bu aşamada bildirim rengi PEMBE olur. Sistem içinde ilgili durum var mı yok mu kontrol edilir. Gerek görüldüğünde bildiriciden ek bilgi talep edilir. Ek bilgi talep edilirse bu aşamada bildirim rengi EFLATUN olur.
Bu aşamada bildiriciden cevap gelinceye kadar beklenir. Cevap verilmeyen bildirimler bir sonraki aşamaya doğal olarak geçemez. Bu nedenle bu kısım önemlidir.
Önemli Not: İş sağlığı ve güvenliği ile alakalı olmayan tüm konular değerlendirmeye alınmadan direkt reddedilir. Reddedilen konuda aynı içerikle yeniden bildirim açılmaması rica olunur.
Yine sistemimiz doğasına hiçbir şekilde teknik olarak uygun olmayan, teknik olarak gerçekleşmesi mümkün olmayan konular da dikkate alınmamaktadır.
2- Teknik Onaylama Kabul veya Ret
İlgili inceleme, değerlendirme yapıldıktan sonra ve eğer ek bilgi talebi de eksiksiz şekilde alınmış ise bildirim kabul görür veya reddedilir. Reddedilme durumunda neden reddedildiği teknik olarak bildiriciye açıklanır.
Kabul görme durumunda ise ilgili bildirim KAVUNİÇİ rengini alır.
3- Teknik Doğrulama ve Atama (Görevlendirme)
Kabul gören bildirim teknik birim yöneticisi tarafından doğrulanır. Bu aşamada bildirim SARI renk olur.
Bildiricilerden gelen onlarca bildirim teknik birim yöneticisi tarafından tek tek teknik ekip içinde ilgili birime atanır. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
4- Tasarım ve Projelendirme
Teknik ekip ilgilisi bildirimi atama yapıldıktan sonra en erken 3 gün içerisinde inceler. İş planı içerisine alır. Tasarım ve projelendirme süreçleri içerisinde diğer ilgili tüm birimler ile yoğun bir çalışma yapılır. Tasarım ve projelendirme süreçleri içeriğe ve yapılacak işe göre farklı sürelerde tamamlanabilmektedir. Bu süreler en az 7 gün ila 6 ay arasında değişebilmektedir. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
5- Kodlama
Tasarım ve projelendirmesi tamamlanan konuların kodlama işlemine geçilir. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
6- Uygulama
Kodlaması tamamlanan çalışmalar ön sisteme yüklenir. Uygulamalar çalıştırılır. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
7- Ön Test Aşaması
Uygulamanın çalışmasıyla beraber ilk testler yapılır. Herhangi bir hata yok ise son test aşamasına geçilir. Hata var ise ilgili düzeltme çalışmaları yapıldıktan sonra diğer aşamaya geçilir. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
8- Son Test, Yayına Alma ve İzleme
Ön testleri tamamlanan çalışmalar canlı sunucuya yüklenir ve son testleri yapılarak devreye alınır. Bu aşamada bildirim rengi AÇIK MAVİ olur.
9- Bildirim Çözümleme
Bu aşamada bildirim teknik ekip sorumlusu tarafından çözümlenerek süreç tamamlanır. Bu aşamada bildirim rengi YEŞİL olur.
10- Bildirici Kontrol ve Kapatma
Bildirici çözümlenen bildirimle alakalı konuyu test eder kullanır ve bildirimi kapatır. Bu aşamada bildirim rengi GRİ olur.
Bildirim ile alakalı fikir alışverişinde bulunulmak istenirse bildirici tarafından bu bildirime cevap yazılabilir veya yeni bir bildirim açılarak soru sorulabilir.
Önemli Not: Bildirimleriniz YEŞİL renge dönüştükten sonra en yakın zamanda kontrollerinizi yapıp bildirimi kapatmanız rica olunur.
Çözümlenmiş ancak kapatılmamış bildirimler, teknik ekip istatistiklerini olumsuz olarak etkilemektedir.
Çözümlenmiş bildirim 15 (on beş) gün içerisinde bildirici tarafından kapatılmamış ise, isgsis.com destek ekibi tarafından önce bildiriciye kapatma işlemi için hatırlatma yapılır. Yine kapatılmaz ise bildirim teknik ekip tarafından kapatılır.
1- Bildirimi ilgili firmada isgsis.com üzerinden hesap oluşturduğumuz kişiler dışında kullanıcı adınızı ve şifrenizi bir başkasına vererek bildirim açılmamasına özen göstermenizi rica ederiz. E-posta adresi kimin üzerine kayıtlı ise ilgili kişinin bildirimleri açması, takip etmesi ve kapatması daha sağlıklı olacaktır. Aksi bir durum aynı bildirimlerin mükerrer açılmasına veya devam eden bir projeden habersiz şekilde benzer konularda bildirim açılmasına imkân verebiliyor.
2- Bildirimlerinizi ilgili kategorilerde açmaya özen gösteriniz.
3- Bildirim açarken işaret etmek istediğiniz noktayı detaylı olarak tarif ediniz. 3 ana konuyu başlığa yazmayı unutmayınız.
1-İşlem, 2-Sayfa, liste/ekran veya kart, 3-Sekme/yer;
Örnek1: Risk değerlendirme (1) listesinde (2) …….yerinde(3)
Örnek2: Risk değerlendirme (1) kartında (2) imza sorumluları sekmesinde (3)
Bu yer tarifini dilerseniz özet (başlık) kısmında dilerseniz açıklama kısmında dile getirebilirsiniz.
4- En az kırmızı renkli yıldız simgesi * olan 3 yeri doldurunuz. Kategori, özet, açıklama. Ayrıca "Profil Seç" bölümünü de seçiniz veya doldurunuz.
5- Resim veya dosya ekleme ihtiyacı var ise ekleyiniz.
6- Bildiriminizi olabildiğince detaylı anlatınız. İfade etmek istediğinizi örnekler ile açıklayıcı olarak aktarınız.
7- Bildirimler 5 ana gruba ayrılmaktadır.
1) Hata Bildirimi; Sistemi kullanım sırasında karşılaşılan sayfa, işlem, sorgu hatalarının bildirimi
a) Önemsiz hata
b) Metin düzenleme
c) İnce ayar
d) Küçük hata
e) Büyük hata
f) Çökme
g) Kilitlenme
2) Öneri; 4 gruba ayrılır
a) Yeni proje önerisi; Mevcut yapıda olmayan işlev, fonksiyon vb. konuların hayata geçirilmesi için önerilen
b) Ek ilave proje önerisi; Mevcut yapıda olan, işlev, fonksiyon vb. artırılmasına yönelik konuların hayata geçirilmesi için önerilen
c) Yeni özellik önerisi: Mevcut yapıya eklenmesi önerilen
d) Ek ilave özellik önerisi; Mevcut yapı üzerindeki özelliğin geliştirilmesi, ilave edilmesi önerilen
3) Soru; Sistem ile alakalı soruların sorulması
4) Yardım; Kullanım ile alakalı yardım konuları
5) Görüş Belirtme; Mevcut yapı üzerinde fikir ve görüşlerin belirtilmesi
Bildirimlerin bu grupların içeriklerine özgü açılmasında yarar vardır.